رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کامیاران از صدور مجوز برگزاری جشنواره منطقه ای هوره در این شهرستان خبر داد و گفت:
"هوره بخش مهمی از فولکلور قدیم مناطق ایلام، کرمانشاه، کردستان و لرستان است."
زبیر حسین پناهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد:
"با پیگیری های انجام شده مجوز برگزاری این جشنواره منطقه ای از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان صادر شد تا در 30 آذر ماه امسال برگزار شود. "
وی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری جشنواره منطقهای هوره تجلیل از پیشکسوتان این عرصه و توجه به این آوای کهن کُردی است، افزود:
"هوره ساده ترین، ابتدایی ترین و اصیل ترین نوع موسیقی است."
حسین پناهی یادآور شد:
"این جشنواره با همت انجمن بارمان سنه دژ و اداره فرهنگ و ارشاد با همکاری فرمانداری، شهرداری، شورای اسلامی شهر، اداره ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و صنعت و معدن شهرستان کامیاران برگزار خواهد شد."
به گفته وی، در این جشنواره هنرمندانی از استان های کردنشین ایلام، کرمانشاه، کردستان و لرستان حضور خواهند داشت.
به گزارش ایرنا، هوره مقامات متنوعی دارد که هر مقام دارای فلسفه و زمان و جغرافیای مخصوص به خود می باشد که در این خصوص میتوان به مقاماتی چون )سحری )مقامی برای بیدار باش، )سر سوار )=مقامی برای سوار کاری و )پاوه موری )=مقامی برای از دست دادن عزیزان اشاره کرد. کامیاران در 65 کیلومتری جنوب سنندج واقع شده است.
منبع: خبرگزاری ایرنا