علی رهبری از هنرمندان پیشکسوت در عرصه موسیقی گفت:
"شنیدهام که سیاستگذاران فرهنگی چندیپیش برای ضبط قطعهای از یک آهنگساز ایرانی در لندن هزاران پوند خرج کردهاند."
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، علی رهبری یکی از هنرمندان پیشکسوت در عرصه موسیقی است. او از گذشته تا امروز در دو عرصه آهنگسازی و رهبری ارکستر فعالیت طولانی و درخشانی داشته است. بهطوری که این هنرمند تاکنون، رهبری بیش از 120 ارکستر مطرح دنیا را به عهده داشته و همچنین ضبط 250 آلبوم موسیقی کلاسیک جهانی با مهمترین ارکسترها و اپراهای دنیا را در کارنامه خود ثبت کرده است. رهبری در سالهای اخیر به ایران بازگشت و رهبری ارکستر سمفونیک تهران را به عهده گرفت. هرچند درحال حاضر، این هنرمند رهبری ارکستر سمفونیک تهران را عهدهدار نیست و در اتریش اقامت دارد.
در ادامه پارهای از صحبتهای وی در مورد وضع فعلی موسیقی را خواهید خواند:
"از آنجایی که من در 40 سال گذشته همیشه مدیریت ارکستری را بهعهده داشتهام هیچوقت علاقهمند نبودهام از مقام خودم استفاده کنم و آثارم را رهبری کنم. با وجود آن که سالها مدیر هنری ارکسترهای فیلارمونیک در بروکسل، پراگ، مالاگا و زاگرب بودهام و آثار 10 آهنگساز این کشورها را رهبری کردهام، ولی با وجود اصرار مسئولان ارکسترها و حتی رسانهها هیچوقت حاضر نشدم با رهبری قطعه خود، جای آهنگساز دیگر را بگیرم. متاسفانه در ایران آبروداری حرفهای اصلا رعایت نشده است و هرکس که رهبری ارکستر را به عهده گرفته، قطعات خود و دوستانش را رهبری کرده است."
وی در مورد جهانی نشدن موسیقی ایران گفت:
"اغلب قطعات سفارشی وزارت فرهنگ و ارشاد نه کاربردی برای آینده موسیقایی ایران دارند و نه برای اجرا در خارج از کشور مناسب بودهاند. درواقع، وزارت ارشاد دراین سالها، هیچ برنامهای برای حمایت واقعی از آهنگسازان ایرانی ارائه نکرده است. معاونت هنری وزارت ارشاد، بنیاد رودکی، دفتر موسیقی و انجمن موسیقی با بودجهای کلان به دست افرادی سپرده شده که در تمام عمرشان اصلا با موسیقی سروکار نداشتهاند."
علی رهبری درمورد استعدادهای بالقوه هنرمندان ایرانی ساکن داخل یا خارج از کشور متذکر شد:
"من تا امروز 50 سال است که در خارج از ایران اقامت دارم و ضمن داشتن پستهای مختلف هنری، شاهد فعالیتهای فرهنگی کشورهای مختلف نیز بودهام. بیتردید یکی از اقدامات مهمی که نظر هر هنرمندی را به خود جلب میکند، حمایت کشورهای مختلف از هموطنان موفقشان در خارج از کشور است. اقدامی که برای هر کشوری افتخارات بزرگی را همراه دارد. درحال حاضر، هنرمندان ایرانی موفقی اعم از آهنگسازها، رهبران ارکستر و نوازندگان چیرهدست در خارج از کشور داریم، ولی سیاستگذاران فرهنگی درایران توجهی به این هنرمندان ندارند. درحالی که اغلب این افراد، مملکتشان ایران را دوست دارند و به ایرانی بودن خود افتخار میکنند. این هم نتیجه مداخله افراد ناآگاه در امور فرهنگی هنری است که برای حفظ منافع دوستانشان در داخل، حتی صحبتی هم از این ایرانیها نمیشود."
علی رهبری ضمن عنوان کردن اینکه "در همه جای دنیا، ارکستر ملی هیچ فرقی با ارکستر سمفونیک نداشته و ندارد."،راهکار درست شدن وضع ارکستر ایران را در داشتن مربی حرفهای بیان کرد
رهبری دربارهی امکان بازگشتش به ارکستر سمفونیک گفت:
"اگر روزی، ایران نیاز به کار حرفهای داشته باشد همان کاری را که در 1394 انجام دادم ادامه خواهم داد.امروز ما نوازندگان کافی برای آنکه ارکستری مطلوب داشته باشیم را در اختیار داریم. مشروط برآنکه از دست افراد ناکارآمد خارج شود و به دست کسانی سپرده شود که واقعا تجربه و سواد لازم دراین حیطه را دارند."
منبع: خبرگزاری آنا