به گزارش «اول فای» و به نقل از خبرآنلاین، برنامه ساعت «بیست و پنج» این هفته با حضور حسین علیشاپور، خواننده موسیقی اصیل ایرانی روی آنتن شبکه پنج سیما رفت.
در ابتدای این برنامه گفتوگوی زنده تلفنی با حمید خسروبیگی، مدیر برگزاری نخستین فستیوال موسیقی الکترونیک انجام شد که درباره این رویداد و اتفاقاتی که قرار است در هفته جاری رقم بخورد صحبت کرد. نخستین فستیوال موسیقی الکترونیک قرار بود از ۱۲ تا ۱۸ اسفند در پردیس سینمایی چارسو برگزار شود که تاریخ شروع آن به ۱۵ اسفند موکول شد.
حسین علیشاپور در ابتدا در خصوص شروع فعالیتهای خود در عرصه موسیقی و خوانندگی گفت:
"من از سالها پیش خوانندگی را آغاز کردم، ۲۵ سال از روزی که در خدمت استاد صدیق تعریف خوانندگی را تمرین میکردم میگذرد، از سال ۷۵ نزد مرحوم استاد رضوی سروستانی و سپس در خدمت استاد محسن کرامتی بودم و از محضر اساتیدی نظیر منوچهر همایونپور، مرحوم دکتر حسین قمی و مرحوم احمد ابراهیمی بهره بردم."
**از مکاتب آوازی هیچ کجا هیچ صحبتی نمیشود
در ادامه امیرحسین مدرس از حسین علیشاپور درباره دلیل شناخته نشدن مکاتب آوازی سوال کرد و او گفت:
"نخستین دلیل این امر این است که از مکاتب آوازی هیچ صحبتی نمیشود و این در حالی است که اگر شبکههای ماهوارهای را نگاه کنید میبینید آنها در مورد انواع سبکها نظیر بلوز، جاز و راک صحبت میکنند اما اینجا شما اصلا میبینید که در مورد سبک آوازی اصفهان، تبریز، تفرش، تهران و... صحبت شود. قصد متهم کردن کسی را ندارم اما ارائه مشکل دارد. با این کار ما داریم بخشی از فرهنگ ملیمان را خراب میکنیم. آذربایجان چقدر تلاش کرد تا تار را به نام خود بزند، اما ما عملا آنچه را که داریم به دلیل تنبلی از دست میدهیم."
**مسئولیت فرهنگی در موسیقی وجود ندارد
او افزود:
"همه چیز لازم نیست مشمول جذابیت باشد، متاسفانه قبول مسئولیت فرهنگی در کشور ما به طور کلی وجود ندارد. اگرچه یکی از وظایف موسیقی ایجاد احساس لذت است اما از چه باید لذت برد؟ جوان ما موسیقی باتحرک میخواهد اما آواز اصیل، پایه ایرانی بودن جوان است که ما باید این موضوع را به او بفهمانیم. من هم از این منظر به موسیقی مینگرم اما معتقدم در موسیقی هیچ ژانری نباید محدود شود و همه باید آزادانه انتخاب کنند ولی پایه را نباید از یاد برد."
**تا قانونی نباشد کپی رایت رعایت نمیشود
در ادامه مدرس از این هنرمند پرسید در بحث انتشار آلبوم با مشکلات پیش رو چگونه مواجه میشود و او پاسخ داد:
"تا قانونی در این باره ایجاد نشود این مشکلات حل شدنی نیست. من آوازخوانم و در آلبوم مجال آوازخوانی وجود دارد. امیدوارم آلبوم منتشرکردن از بین نرود آن وقت آواز خوانی محدود میشود و ما تنها در کنسرتها شاهد آوازخوانی خواهیم بود."
**در پنجاه سال آینده اثری از موسیقی اصیل نخواهد بود
او در مورد آینده موسیقی اصیل ایرانی گفت:
"اگر به گونهای پیش برود که محتوای آواز پسرفت کند و تمرین و تدبر را کم کنند آینده موسیقی ایرانی آینده خوبی نیست و امثال من، دست تنها کاری نمیتوانند بکنند بلکه موسیقی باید دغدغه باشد نه اینکه تنها ۱۰ روز فستیوال فجر داشته باشیم. چه بسا کنسرتی که در جشنواره برگزار کنیم در برخی شهرها اجازه اجرا نداشته باشد و اگر افرادی که دغدغه آواز دارند تنها بمانند آن وقت آینده خوبی نخواهیم داشت."
حسین علیشاپور در صحبت پایانی خود گفت:
"من به عنوان هنرمند تنها میتوانم آموزش بدهم اما برای ارائه آن پول و دغدغه و فکر نیاز است. کسی که در یک مبدا فرهنگی نشسته است و دلسوز هویت ملی است باید برای موسیقی زحمت بکشد. من قول میدهم اگر با همین وضعیت ادامه دهیم پنجاه سال دیگر اثری از موسیقی نخواهد ماند."