بیوگرافی پویا سرایی
پویا سرایی متولد سال 1362؛موسیقی دان، نوازنده سنتور، آهنگساز، بداهه نواز، منتقد، رهبر ارکستر ،پژوهشگر و مدرس دانشگاه در مقاطع کارشناسی و ارشد در رشته های موسیقی، فلسفه هنر و پژوهش هنر می باشد. ایشان کارشناس و کارشناس ارشد موسیقی، دکترای پژوهش هنر با گرایش زیبایی شناسی است. وی در سن هفت سالگی زیر نظر جواد بطحایی به نواختن سنتور مشغول شد. پس از فراگیری دورههای ابتدایی و عالی سنتور، به توصیه حسین علیزاده، به کلاس فرامرز پایور راه یافت.او در این بین ساز تمبک و ریتم شناسی را نخست نزد فرامرز پایور و سپس نزد محمد اسماعیلی ادامه داد. وی از سال ۱۳۸۰ در دانشکده هنر و معماری مشغول به تحصیل در رشته کارشناسی موسیقی شد .وی همچنین، دارای مدرک رهبری از اپرا و بالهٔ ملی ارمنستان در رهبری ارکستر سمفونیک میباشد.پویا سرایی سابقه نوازندگی در بیش از 150 مجموعه موسیقایی را دارد و دارای بیش از 80 مقاله، سخنرانی با موضوعات نقد، پژوهش موسیقایی و زیبایی شناختی و همچنین داور چندین جشنواره سراسری در موسیقی و پژوهش هنر می باشد.
سرایی به دعوت مدیریت هنری اپرا و باله ایروان ارمنستان با توجه به رزومه و سوابق هنری خود برای گذراندن دورهٔ دو ماههٔ رهبری در ماههای ژوئن و جولای (خرداد و تیرماه) در حوزه رهبری ارکستر سمفونیک عازم ارمنستان شد. این دورهٔ رهبری، زیر نظر پروفسور دکتر «هاروتیون آرزمونیان» رهبر دائم اپرای ملی ارمنستان، رهبر دائم ارکستر سمفونیک ایروان و استاد رهبری در کنسرواتوار کومیتاس در زمینهٔ رهبری در شاخه سمفونیک با تمرکز بر آثار متعددی از آهنگسازان باروک تا رومانتیک برگزار شد و در پایان، سرایی موفق به اخذ مدرک رهبری از اپرا و بالهٔ ملی ایروان شد.«سرایی» تنها موسیقیدانی از حوزه موسیقی ایرانی است که موفق به اخذ این مدرک شده است. همچنین این آهنگساز در حاشیه این کلاسها به رهبری ارکستر زهی در اجرای یک کنسرت در اپرای ایروان پرداخت.سرایی هم اکنون، رهبر ارکستر موج نو به آهنگسازی علی قمصری و خوانندگی محمد معتمدی است.
پروژه دراز روشنا؛«روشنا» عنوان پروژهای است دراز مدت و رایگان، با تولید مؤسسه نهاله رودکی، مبتنی بر بداهه نوازی موسیقی دستگاهی که در آن چند دقیقه بداهه نوازی شبیه برنامههای «گلهای جاویدان» اجرا میشود. او این برنامهها را با هدف گسترش فرهنگ موسیقایی انجام میدهد. او در همین رابطه میگوید: در کل، هدف من ارائهٔ تکنوازیهای مبتنی بر بداههنوازی است. برنامههایی که امروزه در کنار موسیقی باکلام دستگاهی و موسیقی بیکلام و باکلامِ دیگر گونههای موسیقایی وجود ندارد.وی در ادامه میافزاید: «آنچنان که بر همگان مشهود است، موسیقیِ گلها بعنوان مجموعهای که در معرفی موسیقی تکنوازی-بداهه نوازی نقشی برجسته داشته است، اهمیت شایانی دارد. در برنامههای موسیقی گلها، بالاخص برنامههای گلهای جاویدان، درهر قسمت تکنوازی از ساز یا سازهای موسیقی دستگاهی ارائه شده است که امروزه نه تنها بعنوان اثری هنریِ ارزنده که بعنوان منبعی مهم در شناخت موسیقی دستگاهی و سازوکار بداهه نوازی در موسیقی دستگاهی تلقی میشود. بر همین مبنا، روشنا عنوان طرحی است مبتنی بر بداهه نوازی و تکنوازی موسیقیِ دستگاهی. هر قسمت از روشنا عبارت است از بداهه نوازیهای کوتاه حداکثر تا ۱۰ دقیقه در یک مایه، گوشه یا دستگاه بصورتِ آوازی یا متریک.»در بخشهایی از روشنا، سازهای کوبهای یا خواننده یا هر دو نیز اضافه خواهد شد. بدین ترتیب سه محور تکنوازی (آوازی، متریک)، تم و واریاسیون و همنوازی. مبنای اجرای برنامههای روشنا خواهند بود. قسمتهای مختلف روشنا، بصورت صوتی یا تصویری، با فاصلههای کوتاه زمانی، در فضای مجازی انتشار خواهند یافت. این آثار عرضهای است از موسیقیِ دستگاهی با رویکردی خلاقانهتر و با برداشتِ آزاد از موسیقیِ سنتی. به تأسی از برنامههای گلها و با دغدغهٔ فرهنگسازیِ بداههنوازی وگسترشِ رپرتوارِ موسیقیِ دستگاهیِ ایران که تدوین و منتشر خواهد شد.